Masterclass Groen Gas Waardeketen

Gepubliceerd op: 27 februari 2018 No Comments
Datum: maandag 12 maart 2018
Plaats: Energy Delta Institute, Nijenborgh 6, 9747AG Groningen
Biomassa
Het Energy Delta Institute organiseert in samenwerking met Groen Gas Nederland de eerste editie van de Masterclass Groen Gas Waardeketen. Het programma behandelt alle aspecten van de duurzame gasketen zoals: productie (technologie, wetgeving), transport (invoeding in het gasnet, gaskwaliteit) en toepassingen en gebruik in de mobiliteit. Verder wordt een praktijkcase uitgewerkt en is er een bezoek aan de fabriek van Suiker Unie.

Toekomstscenario’s

Het programma biedt een actueel overzicht van de waardeketen groen gas. Spreker is o.a. Gerd van de Logt, directeur Groen Gas Nederland. Hij behandelt de toekomstscenario’s voor de productie en toepassingen van groen gas in de energiesector. Andere sprekers zijn Teun van der Weg van Suiker Unie en Daniël Pol van Vertogas.

Cases

Naast de technologie is er aandacht voor beleid, regelgeving en subsidies en certificering. Publieke acceptatie wordt behandeld aan de hand van een aantal cases.

Praktische informatie

De masterclass duurt twee dagen en start op maandag 12 maart 2018 om 8.30 uur en eindigt op dinsdag 13 maart 2018 om 18.30 uur. Maandagavond is er een diner.

De kosten bedragen € 2.150,00 (excl. btw). Inbegrepen: documentatie, koffie/thee, lunches, diner. Niet inbegrepen: overnachting.

Deelnemers ontvangen bij deelname een certificaat van het Energy Delta Institute.

Interessante links