Seminar Duurzame biobrandstoffen

Gepubliceerd op: 2 oktober 2017 No Comments
Datum: vrijdag 13 oktober 2017
Plaats: Centrale OBA, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
Scheepvaart
Tijdens het seminar ‘Duurzame biobrandstoffen als belangrijke optie in fossielvrij transport’ komen aan bod de emissieloze verbrandingsmotor, greentruckfuels voor goederentransport en het terugdringen van CO2-uitstoot in de scheepvaart.

Dagvoorzitter is John Grin, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en voorzitter van het Platform Duurzame Biobrandstoffen.

Bijdragen van Bart Somers van TU Eindhoven, Marc Londo van Nederlandse Vereniging van Duurzame Energie (NVDE), Dirk Kronemeijer van GoodFuels en Rob Aarse van Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Voor het zware transport, in wegverkeer, lucht- en scheepvaart, zijn voorlopig nog vloeibare en gasvormige brandstoffen nodig. Deze bevatten de gewenste hoge energie-inhoud per volume. Om voor deze transportsegmenten biobrandstoffen in te kunnen zetten, is op grote schaal duurzaam geproduceerde biomassa noodzakelijk. Het ontwikkelen van zulke verantwoorde ketens is het onderwerp van dit seminar waarbij ook de nodige voorbeelden worden getoond.

Interessante links

  • Aanmelden en gedetailleerd programma