Evenementen

Installatie

Training communicatie en omgevingsmanagement bij vergistingsprojecten

Plaats: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Croeselaan 15, 3521 BJ Utrecht
Datum: woensdag 17 mei 2017
In het kader van de regeling Maatschappelijk Verantwoord Innoveren Energie (MVI-Energie) organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) op woensdag 17 mei de eendaagse training Vertrouwen Bouwen: communicatie en omgevingsmanagement bij vergistingsprojecten.

Projectcommunicatie

De deelnemers maken een communicatiescan voor hun eigen project en leren wat het belang is van projectcommunicatie en wat je ermee kunt bereiken. Wat is weerstand, hoe ontstaat het en hoe voorkom je dit? De deelnemers stellen een communicatiestrategie en communicatiekalender op waar zij na de training direct mee aan de slag kunnen.

Omgevingsmanagement

De deelnemers maken een omgevingsscan voor hun eigen project. Aan de hand van de ‘omgevingskaart’ worden de stakeholders en hun rollen in kaart gebracht. Doel is een gedragen aanpak te bereiken op basis van gedeelde belangen en vertrouwen. De deelnemers stellen een omgevingsstrategie en een bijbehorende kalender op voor hun project.

Kosten deelname: € 100 (incl. lunch).

Trainer: Jan-Jelle van Hasselt (Wit Communicatie).

Tijd: 9.00 – 17.00 uur.

Interessante links

BiogasAction

Praktijktraining mestvergisting en mestbewerking

Plaats: Wenumhoeve, Wenumsedwarsweg 99, 7345 AS Wenum-Wiesel
Datum: dinsdag 30 mei 2017
Tweedaagse training op 30 mei en 13 juni over mestvergisting en mestverwerking. De training is bestemd voor toezicht­houders en vergunning­verleners bij omgevingsdiensten en waterschappen en voor vergunning­adviseurs en techniek­leveranciers die willen weten waar handhavers op letten.

De training is onderverdeeld in de volgende zes blokken: overzicht van diverse vergistingsprocessen, wet- en regelgeving vergisten, vergistingsinstallaties, wet- en regelgeving mestbewerken, overzicht technieken en bezoek aan een praktijklocatie.

De training is op MBO+-niveau. De kosten bedragen € 795,00 (excl. btw). Docent is Frans Debets van adviesbureau CCS.

De training is onderdeel van het project BiogasAction.

Interessante links