Evenementen

BiogasAction

Praktijktraining mestvergisting en mestbewerking

Plaats: Wenumhoeve, Wenumsedwarsweg 99, 7345 AS Wenum-Wiesel
Datum: dinsdag 30 mei 2017
Tweedaagse training op 30 mei en 13 juni over mestvergisting en mestverwerking. De training is bestemd voor toezicht­houders en vergunning­verleners bij omgevingsdiensten en waterschappen en voor vergunning­adviseurs en techniek­leveranciers die willen weten waar handhavers op letten.

De training is onderverdeeld in de volgende zes blokken: overzicht van diverse vergistingsprocessen, wet- en regelgeving vergisten, vergistingsinstallaties, wet- en regelgeving mestbewerken, overzicht technieken en bezoek aan een praktijklocatie.

De training is op MBO+-niveau. De kosten bedragen € 795,00 (excl. btw). Docent is Frans Debets van adviesbureau CCS.

De training is onderdeel van het project BiogasAction.

Interessante links

Installatie

Informatiebijeenkomst tenderregelingen

Plaats: Euroborg, Boumaboulevard 41, 9723 ZS Groningen
Datum: woensdag 31 mei 2017
Energy Valley, RVO, Groen Gas Nederland en TKI Gas organiseren een informatiebijeenkomst over verschillende tenderregelingen die momenteel zijn geopend. De tenders zijn bedoeld voor innovatieve projecten waarmee de energiedoelstellingen tegen minder kosten behaald kunnen worden.

Tijdens de informatiebijeenkomst geeft RVO persoonlijk advies over projectideeën. Ook zijn gesprekken mogelijk met potentiële consortiumleden voor een project. Extra aandacht is er voor de financiële onderbouwing van projectvoorstellen en de SDE-toets.

Bij inschrijving wordt gevraagd een korte beschrijving van het projectidee en de innovatie te geven en of er behoefte is aan consortiumpartners.

De volgende regelingen zijn momenteel opengesteld of worden binnenkort opengesteld:

Interessante links