Webapplicatie biedt realtime inzicht in duurzame energieproductie

By 3 november 2016 Nieuws No Comments
App productie duurzame energie
Op 1 november 2016 heeft Ed Nijpels, voorzitter van de Borgingscommissie Energieakkoord, een webapplicatie over de duurzame energieproductie in Nederland in gebruik genomen. De applicatie laat zien hoeveel megawatt (MW) duurzame energie er uit wind, zon en biogas afzonderlijk en samen dagelijks wordt geproduceerd. De applicatie toont eveneens op welk moment in welke regio hoeveel duurzame energie wordt opgewekt.

Het overzicht van de webapplicatie bevat nu drie bronnen (wind, zon en biogas), maar kan op termijn worden uitgebreid met gegevens over biomassa, geothermie en waterkracht.

Met de webapplicatie wordt niet alleen duidelijk hoeveel duurzame energie er op een zeker moment wordt opgewekt, maar ook in welke onderlinge verhouding. Het beeld kan in de loop van een dag of een week sterk verschuiven. Tegenover het zeer wisselende aanbod van weersafhankelijke bronnen als wind en zon, staat het veel constantere aanbod van bijvoorbeeld biogas. De applicatie geeft een belangrijk inzicht in de dynamiek van de duurzame energieopwekking.

De informatie is raad te plegen op computer, tablet en mobiel. Ga naar energieopwek.nl.

Interessante links