Biolease Nederland start operationele leases opwaarderingsinstallaties

By 26 oktober 2016 Nieuws No Comments
Biolease Nederland
Het bedrijf Biolease Nederland start met operational leases van opwaarderingsinstallaties voor de productie van groen gas uit biogas bij co-vergistingsinstallaties. Biolease biedt een volledige concept voor opwaardering naar groen gas. Ondernemers krijgen begeleiding op het gebied van vergisting, opwaardering en het invoeden van het groene gas in het net. Daarnaast is er ondersteuning bij certificeringsaanvragen en de juridische en vergunningstechnische afwikkeling.

Gedurende de looptijd van het contract is de ondernemer verzekerd van volledig onderhoud, tussentijdse revisie, verzekering en 24/7-monitoring van de installatie. De prijs staat twaalf jaar vast.

De financiering is 100%, zonder extra inbreng van eigen vermogen of onderpand. Wel wordt voor het terugbetalingsrisico de SDE+-subsidie verpand.

Energiefonds FSFE en de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij van Noord-Nederland zijn de medeoprichters van dit initiatief. Biolease streeft naar landelijke dekking en zal hiervoor gaan samenwerken met alle energiefondsen in Nederland.

Interessante links