Groengas-booster in Wijster: pilot Attero, Gasunie en Enexis

By 12 augustus 2018 januari 24th, 2022 Nieuws
Booster
Attero start een pilot met Gasunie Transport Services (GTS) en Enexis voor een grote compressor (booster) die het regionale aanbod van groen gas verbindt met de landelijke vraag. De booster wordt gebouwd nabij de groengasproductielocatie van Attero in Wijster (Drenthe).

Attero produceert in Wijster meer dan 10 miljoen m3 groen gas. Groen gas wordt bij voorkeur zo lokaal mogelijk ingevoed in het lagedruknet en direct door de omliggende huishoudens en industrie gebruikt.

Onbeperkte afzetmogelijkheden

Attero wil de productie van groen gas in Wijster uitbreiden, maar kan een grotere productie in de zomer lokaal niet kwijt. In de zomerperiode is de lokale vraag naar gas laag, terwijl de productie van groen gas continu blijft. Met de inzet van de booster kan de productie het gehele jaar ingevoed worden omdat het landelijk net onbeperkte afzetmogelijkheden biedt. Hierdoor kunnen ook andere biogasleveranciers aangesloten worden, omdat afzet verzekerd is via het landelijke net gedurende het hele jaar. De groengas-booster comprimeert het overtollige groen gas voor het landelijke hogedruknet.

Interessante links