Miljoenste GVO uitgereikt

By 12 november 2018 januari 24th, 2022 Nieuws
Vertogas
Certificeringsinstantie Vertogas heeft in oktober de miljoenste Garantie van Oorsprong (GVO) uitgegeven over kalenderjaar 2018. Dat staat gelijk aan 100 miljoen m3 groen gas ingevoed in het gastransportnetwerk in Nederland. Vertogas verwacht over 2018 als geheel zo’n 1,2 miljoen Garanties van Oorsprong te zullen uitgeven. In 2017 werd 98 miljoen m3 gecertificeerd.

Volgens Vertogas is de lijn stijgend. Uit het Klimaatakkoord zou blijken dat er vraag is naar twee miljard  m3 duurzame gassen in 2030 voor de gebouwde omgeving. De markt werkt daar volgens Marco Middelkoop, directeur van Vertogas, naartoe: de technieken om verder op te schalen naar substantieel hogere volumes zijn beschikbaar.

Over Vertogas

Vertogas, een dochterbedrijf van Gasunie, treedt sinds 1 januari 2015 op namens de minister van Economische Zaken en Klimaat als onafhankelijke certificeringsinstantie van hernieuwbaar gas (groen gas). Ze voert haar taak uit op basis van nieuwe energiewetgeving, waarin ook de certificering van hernieuwbare energie is opgenomen. Vertogas bevestigt met haar certificaten de groene oorsprong van hernieuwbaar gas uit biomassa. Dit is van belang voor de ontwikkeling van een duurzame groengasmarkt, die zal bijdragen aan de beoogde CO2-vrije energievoorziening in 2050.

Interesssante links