Hieronder kunt u de groengas-tanklocaties in Nederland in verschillende bestandsformaten downloaden.

Groen Gas Nederland ontvangt de data van derden en heeft ze tot een praktisch bruikbaar geheel samengebundeld. Groen Gas Nederland is niet aansprakelijk voor eventuele fouten. U bent zelf verantwoordelijk voor het veilig volgen van de instructies in uw navigatiesysteem.

XLSX (Microsoft Excel)

Onderstaand Excel-bestand bevat dezelfde informatie als de lijst met tanklocaties elders op deze site, maar uitgebreid met de liggingscoördinaten van ieder tankstation.

› Download: Tanklocaties_Groen_Gas.xslx

KML

KML-bestanden zijn geschikt voor o.a. Google Maps. KML is een XML-formaat. Dit KML-bestand bevat dezelfde informatie als de kaart met tanklocaties elders op deze site:

› Download: Tanklocaties_Groen_Gas.kml

U kunt het KML-bestand met een eigen Google-account importeren in Google Maps. U krijgt dan een kaart met een kaartlaag die verrijkt is met de tanklocaties. Hier ziet u een voorbeeld:

› Google Maps-kaart met de geïmporteerde tanklocaties

GPX

GPX-bestanden zijn geschikt voor sommige navigatieapparaten van Garmin. GPX is een XML-formaat. Dit GPX-bestand bevat minder informatie dan de kaart met tanklocaties op deze site. Het bestand bevat per tankstation de liggingscoördinaten en een korte omschrijving.

Het GPX-bestand kan met Garmin-software naar het navigatieapparaat worden gekopieerd. De tanklocaties komen dan als ‘waypoint’ beschikbaar met een benzinepompsymbool.

› Download: Tanklocaties_Groen_Gas.gpx

OV2

OV2-bestanden zijn geschikt voor sommige navigatieapparaten van TomTom. Ze bevatten de liggingscoördinaten en een korte omschrijving van de tanklocaties als ‘nuttige plaats’ (point of interest, POI). OV2-bestanden kunnen met TomTom-software zoals TomTom HOME naar het navigatieapparaat worden gekopieerd. De TomTom-software voor uw apparaat kunt u terugvinden op de supportwebsite van TomTom.

OV2-bestanden zijn binaire bestanden. De inhoud kan niet met willekeurige software worden bekeken. TomTom beschrijft de opbouw van een OV2-bestand op pagina’s 6-7 van de handleiding voor de TomTom Navigator SDK (2004).

› Download: Tanklocaties_Groen_Gas.ov2

CSV

Het bovenstaande OV2-bestand is afgeleid van het CSV-bestand dat hieronder volgt. CSV-bestanden zijn leesbare tekstbestanden en kunnen worden geïmporteerd in o.a. Microsoft Excel. Dit bestand is gecodeerd als Unicode (UTF-8).

› Download: Tanklocaties_Groen_Gas.csv